Színészképzés Másképp-Minden ami színház ! - Színházi Események, Verseim,Verset mondok,Politikai szatíra,Dráma,Vígjáték,pszichodráma,Színház ,Színházi Alapfogalmak,Színitanoda,Színitanodáról,Színházi emberek,Színház ,Sztanyiszlavszkij,Grotowski,Reformerek klubja,magyar színháztól,francia színháztól,norvég színháztól,dán színházig,amerikai színházig,sturm und drang,vásári komédiától,zenés dráma,lapozható változatban

SZÍNÉSZKÉPZÉS MÁSKÉPP! - A MAGYAR BÖRTÖNÖK
Add a Facebook-hoz

FORDÍTÓ

Körkérdésünk
Értékeld honlapomat
Összes válasz: 254

HONLAP FŐ MENŰJE


ÍRÁSAIM,GONDOLATAIM


SZÍNHÁZTÖRTÉNET


MINDEN AMI SZÍNHÁZMilyen lehet belülről egy Büntetés Végrehajtási Intézet?

Hogyan telnek az elítéltek napjai?

Miként viselkednek velük az őrök, illetve ők egymással?

Milyen az orvosi ellátás, van-e tanulási vagy kulturálódási lehetőség?

Van-e egyáltalán nevelő hatása a börtönnek?

Talán nincs is olyan ember - kortól, nemtől és származástól függetlenül - akiben életében legalább egyszer ne fogalmazódnának meg ezek a kérdések.
Választ viszont hiába várnak, mert az a zárt világ mindent elkövet, hogy belső életének törvényei és titkai rejtve maradjanak.
Néha-néha jelent és jelenik meg egy-egy könyv ezzel kapcsolatban, de az már eleve csak részleteiben tartalmazhatja a valóságot.
Mindenek előtt azért, mert az író vagy ujságíró, akinek nagy nehezen megengedik, hogy belátogasson, csak abba nyer betekintést, amit megmutatnak neki, az pedig csak a "jéghegy csúcsa", és általában csak a pozitív dolgokat tartalmazza.
/ Arról már nem is beszélve, hogy könyvének megjelenése előtt mindenképpen egyeztetnie kell a Büntetésvégrehajtás Országos Parancsnokságával, amely még leelenőrzi, hogy nem írt-e olyat, amit azért még sem kellett volna.../
A szerzőnek még azt is megengedik, hogy elitéltekkel beszélgessen, ami óriási "nyíltságról" tesz tanúbizonyságot a börtön vezetésének részéről.
Csakhogy ezek az elitéltek gondosan kiválogatott emberek, akik olyan pozíciót töltenek be a börtönben, amelyet igencsak féltenek, és ezért minden szavukat többször is átgondolják, mielőtt válaszolnak, nehogy valami rosszat mondjanak.
/ Merthogy az ujságíró elmegy, de az elitélt még marad, ki tudja hány hosszú évig.../
Igazából csak az képes átfogó képet adni arról a világról, aki hosszú éveket töltött ott, és a saját bőrén tapasztalta a mindennapok eseményeit.
Kevés viszont az olyan ember, aki ehhez megfelelő íráskészséggel rendelkezik, akik pedig igen, azok vagy szégyenlik és elhallgatják, hogy valaha is jártak ott, vagy egyszerűen csak felejteni szeretnének és ezért nem foglalkoznak a dologgal.
Ezt a légüres teret szeretném most kitölteni ezzel az írásommal, igyekezve minél tárgyilagosabbnak maradni, és nem csak a negatívumokat, de a pozitívumokat is bemutatni.
Köztudott, hogy több mint egy évtizedet töltöttem a rácsok mögött, bejárva az ország nagyon sok börtönét, tehát bőven van viszonyítási alapom a különböző intézetek között.
És ami a legfontosabb: végigjártam a börtön-hierarchia minden lépcsőfokát - a legalsótól a legmagasabbig -, amely konkrét rálátást biztosított számomra az elitéltek minden rétegének megismeréséhez.
Büntetésem nagy részét - az ottani viszonyokhoz képest - magas és bizalmi pozícióban töltöttem, ami a kulisszák mögé való betekintést is lehetővé tette számomra, tehát olyan dolgokat is megtapasztaltam, amelyeket más elitéltek soha!

A könnyebb érthetőség érdekében nem csapongok a különböző témák között, hanem igyekszek rendszerbe szedni mindazt, amiről írok, ezért az elitélt börtönbe kerülésétől a szabadulásáig fokozatosan haladok végig a különböző eseményeken!

Remélem sikerül minél tökéletesebb képet alkotnom arról a belső világról mindenki számára - bár ez nem lesz könnyű feladat még számomra sem...


ÍRÁSOMAT NEM CSAK ÉRDEKES OLVASMÁNYNAK SZÁNOM AZOK SZÁMÁRA, AKIKET ÉRDEKEL, HANEM - ÉS ELSŐSORBAN - VISSZATARTÓ ERŐNEK ÉS ELRETTENTÉSNEK MINDAZOK RÉSZÉRE, AKIK VALAHA IS BŰNCSELEKMÉNY ELKÖVETÉSÉN TÖRIK A FEJÜKET!
HA CSAK NÉHÁNY EMBERT SIKERÜL ELRIASZTANOM ATTÓL A "VILÁGTÓL", MÁR MEGÉRTE LEÍRNOM MINDEZT...


Kezdjük hát el együtt - író és olvasó - kirándulásunkat a "lélekvesztőben"...

/ Folytatás a 2. részben /


Get Free Music at www.divine-music.info
Get Free Music at www.divine-music.info

Free Music at divine-music.info>
KONSZTANTYIN SZTANYISZLAVSZKIJ


Helyezkedj el a sógoroknál, mert az ausztriai munkalehetőségek sokkal jobban jövedelmeznek, mint szinte bármely más magyarországi munka.NETpark.hu linkkatalógus

eKereso katalógusIngyen hirdetés
Ingyenes hirdetés feladás.ALTERNATÍV SZÍNITANODACylex Silver Díj
 

 

   LINKCSERE PARTENEREIMLinkelo.net linkgyujtemeny
Meteora Linkgyujtemeny

Hasznosoldalak

Linkcsere.eu


Hahe.hu Online Tudakozo


HUN-WEB Magyar cimtar es kereso


WEBLAP katalogus

VIP Linkkatalogus

SEO KERESOBARAT LINKGYUJTEMENY

Ingyenweblapok.hu

NETpark.hu

LinkDr.hu

CegMAX cegkatalogus

ÉLETEM ÉS A BÖRTÖN


NE FELEDJÜK: ŐK IS SZÍNHÁZAK!


SZÍNHÁZI IRÁNYZATOK,STÍLUSOK


SZÍNHÁZI ÉS FILMES EMBEREK
NEVEZETES ALTERNATÍV ELŐADÁSOK
TRAGIKUS SORSÚ SZÍNÉSZEK
Barátaink:
 • Honlap létrehozása
 • Ingyenes online játékok
 • Az Ön Munkaasztala
 • Oktató videók
 • uCoz Rajongók Oldala


 • Statisztika

  Online összesen: 1
  Vendégek: 1
  Felhasználók: 0

  Belépés  Lap tetejére /


  Copyright MyCorp © 2024Szeretnék ingyenes honlapot a uCoz rendszerben