Színészképzés Másképp-Minden ami színház ! - Színházi Események, Verseim,Verset mondok,Politikai szatíra,Dráma,Vígjáték,pszichodráma,Színház ,Színházi Alapfogalmak,Színitanoda,Színitanodáról,Színházi emberek,Színház ,Sztanyiszlavszkij,Grotowski,Reformerek klubja,magyar színháztól,francia színháztól,norvég színháztól,dán színházig,amerikai színházig,sturm und drang,vásári komédiától,zenés dráma,lapozható változatban

SZÍNÉSZKÉPZÉS MÁSKÉPP! - ALTERNATÍV KÉPSZÍNHÁZ / Zsira /
Add a Facebook-hoz

FORDÍTÓ

Körkérdésünk
Értékeld honlapomat
Összes válasz: 254

HONLAP FŐ MENŰJE


ÍRÁSAIM,GONDOLATAIM


SZÍNHÁZTÖRTÉNET


MINDEN AMI SZÍNHÁZ


 

ALTERNATÍV KÉPSZÍNHÁZ

/ A zsirai fogyatékosok otthonának színháza /

 

Alternatív Képszínház

 

2010 óta egy újszerű színjátszási forma működik a Zsirai Otthonban. A kezdeményezés az Alternatív Képszínház nevet viseli, melyet nehezen behatárolható műfajának és különleges képeinek köszönhetően kapta.

Ennek a színpadi formának lehetősége többek között a sokféle művészeti elemek egyesítésében rejlik. Megtalálhatóak benne a képzőművészeti, a zene és táncművészeti formák, a hagyományos színházi elemek és dramaturgia, valamint a filmek rendszeréhez hasonló sajátos szín és dimenzióváltások is. A rítusszerű színpadi mozgások, a térben elhelyezkedő letisztult geometriai formák és az ezt megtámogató emberi és állathangok, valamint az archaikus zenék és az erős kontrasztos, olykor sejtelmes fények összhatásukban különleges élményt nyújtanak. Az így létrejövő felszültség, egy egész világot megjelenítő, a belső tudatalattinkat is előhozó, szépséggel, harmóniával és különböző dimenziók megjelenítésével nem csupán a nézőkre gyakorolnak jótékony hatást, de a szereplőkben is pozitív folyamatokat indítanak el. Mélységek, félelem, szenvedély, önfeláldozás, megigazulás az emberi lét alap tételei és létünk mozgatórugói kortalanul jelennek meg a színpadon.

Az Alternatív Képszínház történeteit mindig a legmélyebb és a legtisztább forrásból próbálja meríteni. Ez a forrás maga az ember és a benne rejlő Isten.

Minden esetben mikor egy új előadás munkálatai elkezdődnek, egy ismeretlen területen kell ismerős helyzeteket teremteni, ehhez a legnagyobb segítséget a színpadi próbákon jelen lévő szereplők, sokszor véletlen mozdulatai, gesztusai és sajátos karakterei adják. A kész színpadi mű ebből áll össze, így az alkotókkal együtt jön létre a színházi előadás. A létbe hívás, az életre keltés, vagy idegen szóval az animálás minden résztvevő élménye és saját sikere. A kísérletezés és a próbák lényege nem egy idegen szerep elsajátításában összpontosul, hanem a szereplő énjének rögzítésében, a szereplő karakterének szereppé alakításában. Így nem a szereplők idomulnak a darabhoz, hanem a darab a szereplőkhöz. A sérült alkotók érzik, hogy a nézőkből őszinte hatásokat váltanak ki, melyre sokkal inkább a pozitív döbbenet, mintsem a felszínes sajnálat a jellemző. Ez erősíti meg a szereplőkben a magukban érzett erő és szépség jelenlétét, amely vitathatatlanul pozitív hatással van személyiségükre és életükre.  

Az Alternatív Képszínház rövid időn belül jelentős sikereket ért el megdöbbentő, erősen kifejező szimbólumainak, zenéjének és összhatásának köszönhetően. Az Alternatív Képszínház Mindenen túl című előadása a XXII. Mosonmagyaróvári Színjátszó Találkozó díjazott alkotása lett, majd a XI. Vasvári Színjátszó Fesztiválon Az elhagyott madár című előadás arany minősítést és különdíjat kapott.

/ Forrás: A színház honlapja /

 

KONSZTANTYIN SZTANYISZLAVSZKIJ


Helyezkedj el a sógoroknál, mert az ausztriai munkalehetőségek sokkal jobban jövedelmeznek, mint szinte bármely más magyarországi munka.NETpark.hu linkkatalógus

eKereso katalógusIngyen hirdetés
Ingyenes hirdetés feladás.ALTERNATÍV SZÍNITANODACylex Silver Díj
 

 

   LINKCSERE PARTENEREIMLinkelo.net linkgyujtemeny
Meteora Linkgyujtemeny

Hasznosoldalak

Linkcsere.eu


Hahe.hu Online Tudakozo


HUN-WEB Magyar cimtar es kereso


WEBLAP katalogus

VIP Linkkatalogus

SEO KERESOBARAT LINKGYUJTEMENY

Ingyenweblapok.hu

NETpark.hu

LinkDr.hu

CegMAX cegkatalogus

ÉLETEM ÉS A BÖRTÖN


NE FELEDJÜK: ŐK IS SZÍNHÁZAK!


SZÍNHÁZI IRÁNYZATOK,STÍLUSOK


SZÍNHÁZI ÉS FILMES EMBEREK
NEVEZETES ALTERNATÍV ELŐADÁSOK
TRAGIKUS SORSÚ SZÍNÉSZEK
Barátaink:
 • Honlap létrehozása
 • Ingyenes online játékok
 • Az Ön Munkaasztala
 • Oktató videók
 • uCoz Rajongók Oldala


 • Statisztika

  Online összesen: 1
  Vendégek: 1
  Felhasználók: 0

  Belépés  Lap tetejére /


  Copyright MyCorp © 2024Szeretnék ingyenes honlapot a uCoz rendszerben