Színészképzés Másképp-Minden ami színház ! - Színházi Események, Verseim,Verset mondok,Politikai szatíra,Dráma,Vígjáték,pszichodráma,Színház ,Színházi Alapfogalmak,Színitanoda,Színitanodáról,Színházi emberek,Színház ,Sztanyiszlavszkij,Grotowski,Reformerek klubja,magyar színháztól,francia színháztól,norvég színháztól,dán színházig,amerikai színházig,sturm und drang,vásári komédiától,zenés dráma,lapozható változatban

SZÍNÉSZKÉPZÉS MÁSKÉPP! - KISPESTI KISSZÍNHÁZ
Add a Facebook-hoz

FORDÍTÓ

Körkérdésünk
Értékeld honlapomat
Összes válasz: 254

HONLAP FŐ MENŰJE


ÍRÁSAIM,GONDOLATAIM


SZÍNHÁZTÖRTÉNET


MINDEN AMI SZÍNHÁZ

KISPESTI KISSZÍNHÁZ


http://municio.hu/wp-content/uploads/2008/11/tarsulati-kep1.jpg Hosszú szervezési munka eredményeként 2008. októberében alakult meg a  Kispesti Kisszínház nevű HOBBI színházi társulat, mely mára már eljutott odáig, hogy közönség előtt is bemutatható produkciókkal dolgozik.

 

 Fő profilunk a prózai színjátszás, bár időnként vállalunk rövid, zenés fellépéseket is, de fontosnak tartjuk a drámairodalom legjobb prózai műveinek színpadra állítását, melyekből idővel egy, széles közönséget kiszolgálni tudó repertoárt kívánunk kialakítani.

 

 Mint sok más társulat, mi is szeretnénk egy állandó jelleggel működő színházi műhelyként rendszeresen és hosszútávon játszott produkciókat bemutatni, melyek az amatőr színjátszás iránt érdeklődők részére igazi színházi pillanatokat, színvonalas szórakozást nyújthatnak.

 

 Fontos a HOBBI kifejezés, ugyanis társulatunk minden tagja a mindennapos élete, iskolája, munkája mellett foglalkozik a színjátszással, tehát senki sem főállású színész. Bármennyire is szeretnénk, a mai világban erre sajnos nincs lehetőség, hogy bárkinek is fizetést adó, főállású színész státuszt ajánlhassunk.

 

 Állandó kérdés felénk a "mi a helyzet a gázsival?" kérdés, ezért itt ki kell térnünk arra is, hogy mivel ilyen irányú, elegendő bevétellel és egyéb támogatással nem rendelkezünk, sajnos az előadásainkban szereplők részére egyelőre nem tudunk fellépti díjat, gázsit fizetni, sőt, hogy egyáltalán a mai világban létezni tudjunk, mi magunk fizetünk havi tagdíjat, amiből a működésünket finanszírozzuk. A havi tagdíj fizetése a tagság egyik alapfeltétele társulatunkban.

 

 Eddigi munkánkról egy kis összefoglaló:

 

 A 2008/2009-es, első évadban a társulatépítésen és a belső képzésen volt a hangsúly, mely időszak alatt felkészültünk arra, hogy egész estés előadásokkal is tudjunk foglalkozni. Közben 2008. decemberében megtartottuk Bemutatkozó előadásunkat, amikor is először láthatott bennünket a közönség.

 

 Majd 2009. május 1-én a Kispesti Majálison léptünk fel félórás musical-összeállítással, mellyel nagy sikert arattunk. Aztán még 2009. júniusában a kispesti Polgármesteri hivatalban volt egy rövidebb, prózai összeállításunk, melyet ugyancsak nagy tetszéssel fogadta a hivatal dolgozóiból álló közönség. Aztán még 2009. karácsonyán egy budapesti átmeneti szálló igazgatójának felkérésére adtunk egy karácsonyi műsort is, mely nagy örömet szerzett az ott lakóknak

 

 A 2009/2010-es évad legfőbb szakmai programja első, egész estés előadásunk, Moliére: A fösvény c. vígjátékának megvalósítása volt, melynek bemutatójára 2010. január 13-án került sor. Ezt az előadás 12 alkalommal tudtuk játszani.

 

 Még ebben az évadban, a KMO Művelődési Ház felkérésére a 2010. március 15-i, a kispesti, kerületi ünnepi műsort is társulatunk mutatta be a Forgatag táncegyüttes közreműködésével.

 

 A 2010/2011-es, harmadik évadunk új produkciójaként egy magyar, kortárs vígjátékot választottunk, Pozsgai Zsolt: Faroktól fölfelé c. komédiáját, melynek bemutatója 2011 januárjában volt, mely előadásunk a Magyar Szín-Játékos Szövetség által megrendezett X. Magyar Művek Szemléjén országos Bronz minősítést kapott a szakmai zsűritől.

 

 2011. május 1-én ismét a Kispesti Majálison léptünk fel félórás zenés összeállítással, mellyel nagy sikert arattunk.

 

 Az új produkció bemutatója után egy több hónapos színésztréningbe kezdtünk, melyet Atlasz Gábor pantomimművész vezetett társulatunk részére.

 

 A 2011/2012-es évad Molnár Ferenc: Liliom című műve köré összpontosult, hiszen új produkciónkat e darabból mutattuk be 2012. januárjában. Előadásunk a 2012. májusában megrendezett XXII. MOSON MEGYE SZÍNJÁTSZÓ TALÁLKOZÓ-n Országos EZÜST minősítést nyert el, Fülöp Tamás az előadásban játszott Ficsur szerepért SZÍNÉSZI, valamint Cserkó Zsolt, a produkció rendezőjeként RENDEZŐI díjat kapott.

 

 Továbbá komoly elismerés számunkra, hogy Máté Bernadett színjátszónk, a 2008-2012 között, társulatunkban eltöltött idő és itt végzett munkája alapján, valamint a 2011/2012-es évadban, Liliom című előadásunkban játszott Juli szerepével a Pesti Magyar Színiakadémia vizsgabizottsága előtt sikeres gyakorlati, majd elméleti vizsgát tett, mellyel Színész II. szakmai bizonyítványt kapott, így társulatunk első, saját nevelésű színészévé válva ezzel.

 

 A 2012/2013-as, ötödik évad új bemutatója Füst Milán: Máli néni című vígjátékából készül, melynek Premier-előadása 2013. janárjában várható. Az elmúlt évad drámai játéka után most ismét egy könnyedebb előadással készülünk, mely reményeink szerint ugyancsak közönségünk kedvencévé válhat.

 

 Bízunk benne, hogy társulatunk a továbbiakban is sok-sok örömet tud majd szerezni a megszületett produkciókkal, és nemcsak a befogadó helyünk szűk közönségének, hanem szélesebb körben, vendégelőadások keretében is megmutathatjuk magunkat és megvalósult előadásainkat.

 

Üdvözlettel:

Bodor Zsolt

Társulatvezető

/ Forrás: A Színház Hivatalos Honlapja /
KONSZTANTYIN SZTANYISZLAVSZKIJ


Helyezkedj el a sógoroknál, mert az ausztriai munkalehetőségek sokkal jobban jövedelmeznek, mint szinte bármely más magyarországi munka.NETpark.hu linkkatalógus

eKereso katalógusIngyen hirdetés
Ingyenes hirdetés feladás.ALTERNATÍV SZÍNITANODACylex Silver Díj
 

 

   LINKCSERE PARTENEREIMLinkelo.net linkgyujtemeny
Meteora Linkgyujtemeny

Hasznosoldalak

Linkcsere.eu


Hahe.hu Online Tudakozo


HUN-WEB Magyar cimtar es kereso


WEBLAP katalogus

VIP Linkkatalogus

SEO KERESOBARAT LINKGYUJTEMENY

Ingyenweblapok.hu

NETpark.hu

LinkDr.hu

CegMAX cegkatalogus

ÉLETEM ÉS A BÖRTÖN


NE FELEDJÜK: ŐK IS SZÍNHÁZAK!


SZÍNHÁZI IRÁNYZATOK,STÍLUSOK


SZÍNHÁZI ÉS FILMES EMBEREK
NEVEZETES ALTERNATÍV ELŐADÁSOK
TRAGIKUS SORSÚ SZÍNÉSZEK
Barátaink:
 • Honlap létrehozása
 • Ingyenes online játékok
 • Az Ön Munkaasztala
 • Oktató videók
 • uCoz Rajongók Oldala


 • Statisztika

  Online összesen: 1
  Vendégek: 1
  Felhasználók: 0

  Belépés  Lap tetejére /


  Copyright MyCorp © 2024Szeretnék ingyenes honlapot a uCoz rendszerben