Színészképzés Másképp-Minden ami színház ! - Színházi Események, Verseim,Verset mondok,Politikai szatíra,Dráma,Vígjáték,pszichodráma,Színház ,Színházi Alapfogalmak,Színitanoda,Színitanodáról,Színházi emberek,Színház ,Sztanyiszlavszkij,Grotowski,Reformerek klubja,magyar színháztól,francia színháztól,norvég színháztól,dán színházig,amerikai színházig,sturm und drang,vásári komédiától,zenés dráma,lapozható változatban

SZÍNÉSZKÉPZÉS MÁSKÉPP! - PENDRAGON SZÍNTÁRSULAT
Add a Facebook-hoz

FORDÍTÓ

Körkérdésünk
Értékeld honlapomat
Összes válasz: 254





HONLAP FŐ MENŰJE


ÍRÁSAIM,GONDOLATAIM


SZÍNHÁZTÖRTÉNET


MINDEN AMI SZÍNHÁZ





















PENDRAGON SZÍNTÁRSULAT





A Pendragon Színtársulat ötlete először 2002 szeptemberében vetődött fel bennem. Akkoriban kisebb baráti közeggel próbáltunk egy színdarabot egy külvárosi teremben, és az egyik próba után jött az ihlet, hogy miért is ne lehetne ezt a dolgot nagyobb kaliberrel működtetni?

Ötletemet még aznap megosztottam barátommal, Horváth Péterrel (HP), akit nem várt módon sikerült belelkesítenem második emeleti teraszukon. Megindult egy titkos, földalatti szervezkedés; a hír, hogy hamarosan egy új színtársulat fog alakulni, futótűzként terjedt az egyébként meglehetősen széles baráti körben. Egyre többen és többen érdeklődtek a dolog iránt, jelezve, hogy szívesen részt vennének benne, feltéve, ha tényleg beindul a dolog – nem volt más lehetőségem: tényleg be kellett indítanom.

Egy ködös, csípős, novemberi estén, több, mint egy tucat fiatal gyülekezett a Nyugati téren; s hamarosan ki izgalommal, ki rutinnal, ki pedig némi (múltbéli közös próbálkozásokon alapuló) szkepszissel a hóna alatt ült le egy közeli étterem asztalához. Felvázoltam az ötletet, a terveket, a lehetőségeket, melyek között ugyan még konkrét színdarabcím nem szerepelt, de abban megegyeztünk, hogy a társulat vezetője jómagam leszek, a rendezői posztot pedig HP fogja betölteni. Örömmel konstatáltam, hogy első hallásra mindenkinek tetszett az ötlet, így hát abban maradtunk, hogy a próbák januártól kezdődnek.

Már csak egy színpadra volt szükség – bagatell. Hihetetlen szerencsénkre, már korábban azt a fülest kaptam, hogy a rákospalotai Csokonai Művelődési Házban esetleg szívesen látnának minket és talán még banki hitelt sem kéne felvennünk a színpadbérletek kifizetésére. Így hát HP barátommal együtt felkerestük az intézmény igazgatóját, Tóth Lajos urat, aki szeretettel és ami fő, elképesztően pozitív hozzáállással fogadott minket. Karácsony környékén a rendező úr előállt a darabötlettel (Sartre: Főbelövendők Klubja), így már semmi akadálya nem volt a januári kezdésnek.

Mindez már elég régen történt. Azóta túl vagyunk jó pár bemutatón, még több előadáson, a közönség imád minket, a társaság pedig erőtől duzzad. Persze voltak, akiktől időközben búcsút kellett vennünk, helyükre újak léptek, és új barátságok, sőt, sírig tartó szerelmek köttettek a már meglévők mellé.








/ Forrás: A Színtársulat hivatalos honlapja /








KONSZTANTYIN SZTANYISZLAVSZKIJ


Helyezkedj el a sógoroknál, mert az ausztriai munkalehetőségek sokkal jobban jövedelmeznek, mint szinte bármely más magyarországi munka.



NETpark.hu linkkatalógus

eKereso katalógus



Ingyen hirdetés
Ingyenes hirdetés feladás.



ALTERNATÍV SZÍNITANODACylex Silver Díj
 

 

   LINKCSERE PARTENEREIM



Linkelo.net linkgyujtemeny




Meteora Linkgyujtemeny

Hasznosoldalak

Linkcsere.eu


Hahe.hu Online Tudakozo


HUN-WEB Magyar cimtar es kereso


WEBLAP katalogus

VIP Linkkatalogus

SEO KERESOBARAT LINKGYUJTEMENY

Ingyenweblapok.hu

NETpark.hu

LinkDr.hu

CegMAX cegkatalogus





ÉLETEM ÉS A BÖRTÖN


NE FELEDJÜK: ŐK IS SZÍNHÁZAK!


SZÍNHÁZI IRÁNYZATOK,STÍLUSOK


SZÍNHÁZI ÉS FILMES EMBEREK




NEVEZETES ALTERNATÍV ELŐADÁSOK




TRAGIKUS SORSÚ SZÍNÉSZEK




Barátaink:
 • Honlap létrehozása
 • Ingyenes online játékok
 • Az Ön Munkaasztala
 • Oktató videók
 • uCoz Rajongók Oldala


 • Statisztika

  Online összesen: 1
  Vendégek: 1
  Felhasználók: 0

  Belépés



  Lap tetejére /


  Copyright MyCorp © 2024Szeretnék ingyenes honlapot a uCoz rendszerben