Színészképzés Másképp-Minden ami színház ! - Színházi Események, Verseim,Verset mondok,Politikai szatíra,Dráma,Vígjáték,pszichodráma,Színház ,Színházi Alapfogalmak,Színitanoda,Színitanodáról,Színházi emberek,Színház ,Sztanyiszlavszkij,Grotowski,Reformerek klubja,magyar színháztól,francia színháztól,norvég színháztól,dán színházig,amerikai színházig,sturm und drang,vásári komédiától,zenés dráma,lapozható változatban

SZÍNÉSZKÉPZÉS MÁSKÉPP! - HOLDVILÁG KAMARASZÍNHÁZ
Add a Facebook-hoz

FORDÍTÓ

Körkérdésünk
Értékeld honlapomat
Összes válasz: 254

HONLAP FŐ MENŰJE


ÍRÁSAIM,GONDOLATAIM


SZÍNHÁZTÖRTÉNET


MINDEN AMI SZÍNHÁZ

HOLDVILÁG  KAMARASZÍNHÁZ
A színház története


1986-ban néhány fiatal művész elhatározta, hogy kiválik a hagyományos színházi struktúrából, és létrehozta a Hold Színháza Alapítványt.

Mivel nem rendelkeztünk állandó, színjátszásra alkalmas hellyel, különböző városokban és falvakban léptünk fel, sõt gyakran hívtak bennünket külföldi vendégjátékokra. Budapesten pedig a fiatalok egyik legkedveltebb találkozóhelyén, az Egyetemi Színpadon tartottuk előadásainkat. Mindeközben egy saját, független színházról álmodoztunk.

1995-ben az álom végre valósággá vált. Ettõl kezdve a XVI. kerületi Világ Filmszínház épülete ad otthont a társulatnak. Még ugyanebben az évben megalapítottuk a Holdvilág Kamaraszínház Kulturális Egyesületet, melyet 1998-ban a Fõvárosi Bíróság közhasznú szervezetnek nyílvánított. A színvonalas mûvészi munka eredménye viszonylag hamar megmutatkozott a nézõszám gyors emelkedésében. Örvendetetes az is, hogy a közönség által felajánlott 1%-os támogatások összege évrõl évre nõ.

Az alapítók álma tehát valósággá vált. Sok tehetséges fiatal mûvész csatlakozott hozzánk, s együtt álmodjuk tovább a színház jövõjét.

Küldetésünknek tartjuk, hogy a XVI. kerület és környéke (beleértve a környezõ településeket is) sokrétû kulturális központjává váljunk. Ez a régió nagy hiányt szenved az ilyen jellegû intézményekben, s jóllehet van néhány kulturális intézmény környezetünkben, de gyakorlatilag mi vagyunk az egyetlen, társulattal rendelkezõ színház a térségben.

Ugyanakkor színházi tevékenységünk mellett a kultúra más tényezõivel is találkozhat nálunk a közönség. Célunk egy olyan hely létrehozása, ahol a színjátszás és annak oktatása mellett más kulturális lehetõségekkel is találkozik az idelátogató. Ilyen például a filmvetítés, ( hiszen nem feledhetjük, hogy a volt VILÁG MOZI helyén mûködünk), képzõmûvészeti kiállítások, zenei események, irodalmi estek szervezése. Szeretnénk, ha a környék lakosságával jó és szoros kapcsolatba kerülhetnénk, a közönség értesülne minden eseményrõl, s a színházban pezsgõ kulturális élet zajlana. Ezért létrehoztuk színházunk Baráti Körét, melyhez csekély postaköltség befizetésével csatlakozhatnak azok a kedves barátaink, akik támogatják színházi egyesületünk törekvéseit, akiknek tetszenek programjaink.

A Holdvilág Kamaraszínház különleges színház. Egyetlen SZÍNHÁZ az országban, ami - igény szerint - MOZI-ként is mûködik! Azon kevés színházak egyike, ahol állandó kiállításban gyönyörködhet a nagyérdemû! Egyetlen színház az országban, ahol INTERNET-PONT is várja a nézõket! Azon kevés színházak egyike, ahol a nézõszám és a jegybevétel meredeken emelkedik! Azon kevés színházak egyike, ahol szívesen maradnak együtt a nézõk és a színészek egy kis "elõadás utáni csevely"-re .
Azon kevés színházak egyike, melynek a teljes évi költségvetése alig több, mint egy nagyszínház egyetlen díszletének az ára - ebbõl mégis évadonként 130-150 elõadást tart, s bérelt épületének fenntartásáról is maga gondoskodik!
Míg az 1997-ben nézõszámunk alig haladta meg a 2000 fõt, addig a 2009-ben összesen több, mint 17000-ren láttak bennünket!

Előadásaink 80%-a szól a fiatalabb korosztálynak. Egy zuglói felmérés szerint a XIV. kerületi gyerekek legszívesebben a Holdvilág Kamaraszínházat látogatják a budapesti színházak közül! Rangos a "mezõny". Másodikként a Vígszínházat jelölték meg …
És a saját kerületünkben még nem is készült felmérés…


Díjak - Elismerések


1999

A színházban mûködõ Pogácsa az Arénában Színkör a IX. Weöres Sándor Gyermekszínjátszó Fesztivál budapesti döntõjén Ezüst Minõsítés-t ért el. AZ ÉJSZAKA CSODÁI címû megzenésített alkotással.(zene: Keleti András) Rendezõ-tanár: Koltai Judit.

2001

Társulatunk Örkény István: TÓTÉK címû tragikomédiájával a Magyar Mûvek Fesztiválján nyújtott "mûvészi teljesítményéért a Magyar Színjátékos Szövetség Díjá" -t nyerte el.
Rendezõ: Erõs Judit

2004

A Pogácsa Az Arénában Színkör az ODE Fesztiválon Bronz oklevelet szerzett Karinthy Frigyes: TANÁR ÚR KÉREM címû "tanügyi revü"-jével. Rendezõ-tanár: Koltai Judit . Kosznovszky Márton: A Legjobb Férfi alakítás díját kapta Karinthy Frigyes megszemélyesítéséért.

2006

A Pogácsa Az Arénában Színkör a XV. Weöres Sándor Gyermekszínjátszó Találkozón Bronz Minõsítést kapott Fazekas Mihály: LÚDAS MATYI címû darabjáért.  Rendezõ-tanár: Koltai Judit

2007

A Pogácsa az Arénában  Színkör a XVI. Weöres Sándor Gyermekszínjátszó Találkozón Ezüst Minõsítést kapott Moliére mester A TUDÓS NÕK címû komédiájából kiragadott néhány aprócska cikkelyéért, melyet dallamok mirjádjaival fûszereztünk volt...   Rendezõ - tanár: Koltai Judit

2008
A Holdvilág Kamaraszínház társulatának a CSILLAGJÁRÓ címû drámai vízió 2006-os õsbemutatatójáért,  „Az 1956-os Forradalom és Szabadságharc eszméinek ápolása érdekében végzett tevékenysége elismeréseként”  a POFOSZ  az „1956 – 2006 Emlékplakett”-et adományozta.
Ebbõl az alkalomból a darab írója, Dr. Pruzsinszky Sándor, valamint az elõadás rendezõje, Koltai Judit, valamint fõszereplõi, Kókai János és Haik Viktória a „Hazáért Érdemkereszt” kitüntetésben részesültek.

2009

Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Találkozó 2009

A Pogácsa az Arénában Színkör  Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Találkozón EZÜST minõsítést kapott.

Az elõadás címe: KIS HERCEG - Találkozásunk Vele... álom és ébrenlét határán...

Rendezõ-tanár: Koltai Judit

2010

A pécsi Kaleioszkóp Nemzetközi VersFesztiválon a FEKETE RÚZS ÉS... című versszínház-performansz BRONZ minősítést kapott, az ERŐLTETETT MENET című előadásban nyújtott alakításáért pedig Petyi János a LEGJOBB ALAKÍTÁSÉRT járó díjat kapta.

Mindkét előadást Kókai János rendezte.

/ FORRÁS: A Színház hivatalos honlapja ! /


KONSZTANTYIN SZTANYISZLAVSZKIJ


Helyezkedj el a sógoroknál, mert az ausztriai munkalehetőségek sokkal jobban jövedelmeznek, mint szinte bármely más magyarországi munka.NETpark.hu linkkatalógus

eKereso katalógusIngyen hirdetés
Ingyenes hirdetés feladás.ALTERNATÍV SZÍNITANODACylex Silver Díj
 

 

   LINKCSERE PARTENEREIMLinkelo.net linkgyujtemeny
Meteora Linkgyujtemeny

Hasznosoldalak

Linkcsere.eu


Hahe.hu Online Tudakozo


HUN-WEB Magyar cimtar es kereso


WEBLAP katalogus

VIP Linkkatalogus

SEO KERESOBARAT LINKGYUJTEMENY

Ingyenweblapok.hu

NETpark.hu

LinkDr.hu

CegMAX cegkatalogus

ÉLETEM ÉS A BÖRTÖN


NE FELEDJÜK: ŐK IS SZÍNHÁZAK!


SZÍNHÁZI IRÁNYZATOK,STÍLUSOK


SZÍNHÁZI ÉS FILMES EMBEREK
NEVEZETES ALTERNATÍV ELŐADÁSOK
TRAGIKUS SORSÚ SZÍNÉSZEK
Barátaink:
 • Honlap létrehozása
 • Ingyenes online játékok
 • Az Ön Munkaasztala
 • Oktató videók
 • uCoz Rajongók Oldala


 • Statisztika

  Online összesen: 1
  Vendégek: 1
  Felhasználók: 0

  Belépés  Lap tetejére /


  Copyright MyCorp © 2024Szeretnék ingyenes honlapot a uCoz rendszerben