Színészképzés Másképp-Minden ami színház ! - Színházi Események, Verseim,Verset mondok,Politikai szatíra,Dráma,Vígjáték,pszichodráma,Színház ,Színházi Alapfogalmak,Színitanoda,Színitanodáról,Színházi emberek,Színház ,Sztanyiszlavszkij,Grotowski,Reformerek klubja,magyar színháztól,francia színháztól,norvég színháztól,dán színházig,amerikai színházig,sturm und drang,vásári komédiától,zenés dráma,lapozható változatban

SZÍNÉSZKÉPZÉS MÁSKÉPP! - A SZÍNITANODÁRÓL
Add a Facebook-hoz

FORDÍTÓ

Körkérdésünk
Értékeld honlapomat
Összes válasz: 254

HONLAP FŐ MENŰJE


ÍRÁSAIM,GONDOLATAIM


SZÍNHÁZTÖRTÉNET


MINDEN AMI SZÍNHÁZ A színitanodába bárki jelentkezhet, leginkább Ózdról és Ózd környékéről, de fogadunk az ország bármely pontjáról is jelentkezőket.

Felkészítés a Színművészeti Egyetemre, személyiség- és beszédtechnika fejlesztése, önismereti tréning, önbizalom növelő gyakorlatok és sok más a hétköznapi életben is hasznosítható képesség elsajátítása! 

A képzés két kategóriában zajlik:

- Intenzív 1 éves képzés - heti két alkalommal - azok számára, akik a Színművészeti Egyetemre akarnak jelentkezni!

Az ő felkészítésük lényegesen aprólékosabb és részletesebb - alternatív, egyedi, csak nyugaton használt módszerekkel történik!

A képzés formája: leginkább egyéni, korrepetálás jellegű, de természetesen tagjai lesznek a színitanodának is, ahol a próbák és fellépések során a gyakorlatban is kipróbálhatják a megtanultakat./ A tervek szerint ők lesznek a színházi csoport vezető színészei... /
Az egyedi képzési forma mellett természetesen felkészítjük a jelentkezőket azokból a kötelező versekből illetve prózai írások részleteiből - novella, stb. -, amelyek a Színművészetire történő felvételkor követelmények!

A képzés díja: Eltérően a bevett magántanári gyakorlattól, itt nem óradíjban számoljuk a képzés díját, hanem havi elszámolással dolgozunk!
Ebből eredően lényegesen olcsóbban oktatunk, mint általában a színitanodák, de garantáltan ugyan olyan eredményességgel.
/ Terveink szerint magántanulóink 80%-a biztos, hogy bejut a Színművészeti Egyetemre /
A képzésért fizetendő összeg 10 ezer forint egy hónapra, függetlenül attól, hogy az hány órát vett igénybe!
/ Előre láthatóan a képzési órák száma egy hónapban 8 alkalom - 32 óra -, ami magántanárnál minimum 32 ezer forint lenne! /

Kedvezmény: Különleges kedvezményt biztosítunk azok számára, akik kifejezetten tehetségesnek mutatkoznak, illetve akiknek a szociális helyzete nem teszi lehetővé még ezen minimális összeg kifizetését sem!
Számukra a képzés teljesen ingyenes, mert célunk, hogy egyetlen tehetség se kallódjon el, pusztán anyagi okok miatt!

- Normál tanodai képzés - heti két alkalommal - azok számára, akik csak hobiból, műkedvelőként szeretnének a színházzal foglalkozni.

Felkészítésük a hagyományos alternatív színházak próbafolyamataival megegyezőek.

A képzés formája: konkrét színdarab előadására való felkészülés próbafolyamata közben.

A képzés díja: Teljesen ingyenes, mint minden más amatőr csoportnál!

Egyéb tudnivalók: - Terveink között szerepel a színitanoda minél korábbi alternatív színházzá formálása, mely után - számos fellépésen megedződve - mindenképpen megmérettetjük magunkat a lehető legtöbb alternatív színházi fesztiválon! / A színház neve: TOXINHÁZ lesz ! /

- A csak a színitanodába jelentkezők bármikor kérhetik az intenzív képzést is, ha kedvet kaptak arra, hogy megpróbálkozzanak a Színművészetire történő felvételivel!

Ha a fent olvasottak elnyerték a tetszésedet, jelentkezz!
Jelentkezés: liebe1@citromail.hu
vagy 06-30-589-0380NEM CSAK TANODA
 
/ MÓDSZER AZ ALKOTÓI VÁLSÁG ELLEN /


Nagyon sok színész kerül - bevallva vagy bevallatlanul - alkotói válságba. Ilyenkor tehetségtelennek érzi magát, jobbik esetben arra gondol, hogy addig meglévő tehetsége cserben hagyta - elnémult máskor oly beszédes Múzsája.
Az adott feladat - egy szerep megformálása - mint mázsás kő nehezedik rá, s képtelen megtalálni a helyes alkotói utat, az eljátszandó alak legjobb megformálását.
Sok fajta segítség létezik, amely átbillentheti ezen a holtponton.
Segítheti őt a rendező - kellő instrukciókkal -, segítség lehet egy kolléga, vagy egyszerűen az otthoni elmélyülés a szerep lelki rezdüléseiben.
De mi van akkor, ha ezek is csődöt mondanak, az előadás pedig vészesen közeledik, s minél közelebb jön, annál inkább leblokkolja a színészt a gondolat, hogy belebukik a szerepbe.
Nos: erre a kilátástalannak tűnő helyzetre dolgoztam ki egy olyan - a pszichológiai színház alapjain álló módszert -, mely az esetek túlnyomó részében átsegíti a színészt alkotói válságán!
Nagyképűség, s mindenképpen hazugság lenne azt állítanom, hogy a módszer mindenható, s mindenkinek biztos megoldást nyújt!
Minden színész más lelki apparátussal van megáldva, mindenkihez más fajta "kulcsot" kell találni, s bizony előfordul, hogy a "bezárt ajtó" számomra is zárva marad!
A gyakorlat azonban azt igazolja, hogy tíz alkotói válságba jutott színészből hét esetében biztos a siker, s azt hiszem, ez nem mondható rossz aránynak!
Ennek ismeretében, a fiatal színészek képzése mellett, szívesen segítek bármely válságba-záródott színművésznek - kortól és nemtől függetlenül!
S mivel tudom, hogy ezt a válságos időszakot színészeink szeretik eltitkolni a szakma elől, természetesen mindenki jelentkezését teljes diszkrécióval fogom kezelni!!!!

FELHÍVÁS !


Természetes, hogy egy színitanoda vezetését, a növendékek minél sokoldalúbb képzését, képtelen egyetlen ember elvégezni, s ez nem is áll szándékomban. Szeretném viszont ha leendő színészeink a szakma azon részleteit is elsajátíthatnák, amelyek az én tudásomból hiányoznak, melyre én nem vagyok képes....
Ezért várom olyan színészek, rendezők, koreográfusok, drámapedagógusok, tánc-és énektanárok jelentkezését, akik szívesen lennének részesei egy igazán alternatív színházi kezdeményezésnek, melynek legfőbb célja: új irányvonalat adni a magyar színházi életnek!

Bárkit szívesen látunk, a követelmény mindössze két dolog:

- Szabadúszóként ne legyen elkötelezve egyik színháznál sem,

- Alapjaiban tisztában legyen - s főleg elfogadja - a Sztanyiszlavszkij Módszert illetve az átélő művészetet!

Egy régi tanítványom levele:

 " .Érdekes a sors vagy karma vagy akárhogyan is hívjuk.....Amikor először találkoztunk,nem igazán tudtalak hová tenni,mert a lelkek és a szem agy más síkon mozognak.....Érdekes utólag látni a távolságtartásomat.Ma már más a szitu:))).....

Rájöttem anno azalatt a sajna kevés alkalom alatt ott a színpadon Te kinyitottál nekem egy apró ablakot.Egy ablakot amin át nézve a világ sokkal felszabadultabb érzelmesebb játékosabb.......


Aztán eltelt néhány év és lassan feledésbe merültek ezek az érzések,bááár megmaradtak versek formájában.

A változást az életem törése okozta a majdnem válás a majdnem katasztrófa a családban felrázott,és ráébresztett arra,hogy törődjek magammal járjam a saját utam is egy kicsit mert ha magam maradok elveszek.....

És ahogy megláttam ezt a felhívást rögtön eszembe jutottál azokkal az érzésekkel együtt amiket kihoztál belőlem ott a színpadon.

Amikor visszahívtak megnyílt egy ajtó előttem egy nagyobb szélesebb világ lehetősége,és mily érdekes a sorsom a nagy nap előtt épp Ózdra szólt a fuvarom......Az eső elállt és ott ültem veled és beszélgettünk.És nem is a szavak voltak a lényeg hanem az energia amit akarva akaratlanul adtál ehhez a nagyszerű naphoz!....
És milyen teátrális a végszó....A lépcső tetején elhangzik a párbeszéd mit alakítasz?persze hisz én is ezt láttam ez a karakter a tied menni fog......Kell e nagyobb áldás a megmérettetés előtt?...azt hiszem nem!Köszönöm!
És ennek hála hazafelé tele energiával és örömmel bátran önmagam adva érkeztem meg,és happoltam el azt az egy mondatot a srác elől,és kerültem a kamera látószögébe:))))....

Remélem egyszer én is tudok visszaadni ebből az erőből neked:)))


Szóval elindultam teli lelkesedéssel az utamon,majd meglátjuk mi sül ki belőle! "

/ 2012.10.04. /

KONSZTANTYIN SZTANYISZLAVSZKIJ


Helyezkedj el a sógoroknál, mert az ausztriai munkalehetőségek sokkal jobban jövedelmeznek, mint szinte bármely más magyarországi munka.NETpark.hu linkkatalógus

eKereso katalógusIngyen hirdetés
Ingyenes hirdetés feladás.ALTERNATÍV SZÍNITANODACylex Silver Díj
 

 

   LINKCSERE PARTENEREIMLinkelo.net linkgyujtemeny
Meteora Linkgyujtemeny

Hasznosoldalak

Linkcsere.eu


Hahe.hu Online Tudakozo


HUN-WEB Magyar cimtar es kereso


WEBLAP katalogus

VIP Linkkatalogus

SEO KERESOBARAT LINKGYUJTEMENY

Ingyenweblapok.hu

NETpark.hu

LinkDr.hu

CegMAX cegkatalogus

ÉLETEM ÉS A BÖRTÖN


NE FELEDJÜK: ŐK IS SZÍNHÁZAK!


SZÍNHÁZI IRÁNYZATOK,STÍLUSOK


SZÍNHÁZI ÉS FILMES EMBEREK
NEVEZETES ALTERNATÍV ELŐADÁSOK
TRAGIKUS SORSÚ SZÍNÉSZEK
Barátaink:
 • Honlap létrehozása
 • Ingyenes online játékok
 • Az Ön Munkaasztala
 • Oktató videók
 • uCoz Rajongók Oldala


 • Statisztika

  Online összesen: 1
  Vendégek: 1
  Felhasználók: 0

  Belépés  Lap tetejére /


  Copyright MyCorp © 2024Szeretnék ingyenes honlapot a uCoz rendszerben