Színészképzés Másképp-Minden ami színház ! - Színházi Események, Verseim,Verset mondok,Politikai szatíra,Dráma,Vígjáték,pszichodráma,Színház ,Színházi Alapfogalmak,Színitanoda,Színitanodáról,Színházi emberek,Színház ,Sztanyiszlavszkij,Grotowski,Reformerek klubja,magyar színháztól,francia színháztól,norvég színháztól,dán színházig,amerikai színházig,sturm und drang,vásári komédiától,zenés dráma,lapozható változatban

SZÍNÉSZKÉPZÉS MÁSKÉPP! - SILVIU PURCARETE
Add a Facebook-hoz

FORDÍTÓ

Körkérdésünk
Értékeld honlapomat
Összes válasz: 254

HONLAP FŐ MENŰJE


ÍRÁSAIM,GONDOLATAIM


SZÍNHÁZTÖRTÉNET


MINDEN AMI SZÍNHÁZ

SILVIU PURCARETE
/ Bukarest 1950 - /


 


Silviu Purcărete a világ egyik legelismertebb rendezője, jelentős színházi fesztiválok és neves teátrumok ünnepelt sztárja. 2010 novemberében a Csokonai Színházban rendezte Prokofjev A tüzes című operáját, amely a 2010 szegedi Armel Operaverseny és Fesztiválon a legjobb előadás díját nyert el. A 2011/2012-es évadban a Scapin furfangjait állítja színre a debreceni társulattal.

Bukarestben született 1950-ben, itt végezte el a rendező szakot, majd tanított a Színművészeti Akadémián. Dolgozott vidéken és Bukarestben, majd 1992-ben kinevezték a leghíresebb román művészszínház, a Bulandra igazgatójának. Lényeges előadásai mégis egy vidéki színházban, Craiovaban születtek. Ez nem véletlen, hiszen itt mindenki csak a készülő produkcióra figyelt. Craiova színháza Purcărete rendezéseivel vált világhíressé. 1991-ben Frank Dunlop, az edinburgh-i színházi fesztivál igazgatója meghívta Übü király jelenetekkel a Machbethből című előadást Silviu Purcărete rendezésében, ahol elnyerte a fesztivál fődíját és a kritikusok díját. Így kezdődött el nemzetközi pályafutása, a következő években előadásai bejárták a világ összes fontos színházi fesztiválját. 1996-2002 között Franciaországban, Limoge-ban volt színházigazgató, itt színházi iskolát alapított. Jelenleg Párizsban él.

Silviu Purcărete előadásai határtalan utazások a valóság és képzelet mezsgyéjén.

Ő volt az első külföldi rendező, akit meghívtak rendezni a Royal Shakespeare Company-hoz. Előadásai szerepeltek a világ legnagyobb színházaiban: Edinburgh-ban, Tokióban, az Amerikai Fesztivál keretében Montrealban, a Sao Paolo-i Színházi Fesztiválon, Luxemburgban, Londonban, Bécsben, Kairóban, Dublinban, a Lincoln Centerben (USA), Stockholmban, Söulban, Bergenben, Lipcsében, Fribourgban, Budapesten, Tel Avivban, Saint Etienne-ben, Salonikiban és Nizzaban.

/ Forrás: Debreceni Csokonai Színház Honlapja /
KONSZTANTYIN SZTANYISZLAVSZKIJ


Helyezkedj el a sógoroknál, mert az ausztriai munkalehetőségek sokkal jobban jövedelmeznek, mint szinte bármely más magyarországi munka.NETpark.hu linkkatalógus

eKereso katalógusIngyen hirdetés
Ingyenes hirdetés feladás.ALTERNATÍV SZÍNITANODACylex Silver Díj
 

 

   LINKCSERE PARTENEREIMLinkelo.net linkgyujtemeny
Meteora Linkgyujtemeny

Hasznosoldalak

Linkcsere.eu


Hahe.hu Online Tudakozo


HUN-WEB Magyar cimtar es kereso


WEBLAP katalogus

VIP Linkkatalogus

SEO KERESOBARAT LINKGYUJTEMENY

Ingyenweblapok.hu

NETpark.hu

LinkDr.hu

CegMAX cegkatalogus

ÉLETEM ÉS A BÖRTÖN


NE FELEDJÜK: ŐK IS SZÍNHÁZAK!


SZÍNHÁZI IRÁNYZATOK,STÍLUSOK


SZÍNHÁZI ÉS FILMES EMBEREK
NEVEZETES ALTERNATÍV ELŐADÁSOK
TRAGIKUS SORSÚ SZÍNÉSZEK
Barátaink:
 • Honlap létrehozása
 • Ingyenes online játékok
 • Az Ön Munkaasztala
 • Oktató videók
 • uCoz Rajongók Oldala


 • Statisztika

  Online összesen: 1
  Vendégek: 1
  Felhasználók: 0

  Belépés  Lap tetejére /


  Copyright MyCorp © 2024Szeretnék ingyenes honlapot a uCoz rendszerben