Színészképzés Másképp-Minden ami színház ! - Színházi Események, Verseim,Verset mondok,Politikai szatíra,Dráma,Vígjáték,pszichodráma,Színház ,Színházi Alapfogalmak,Színitanoda,Színitanodáról,Színházi emberek,Színház ,Sztanyiszlavszkij,Grotowski,Reformerek klubja,magyar színháztól,francia színháztól,norvég színháztól,dán színházig,amerikai színházig,sturm und drang,vásári komédiától,zenés dráma,lapozható változatban

SZÍNÉSZKÉPZÉS MÁSKÉPP! - JANUS EGYETEMI SZÍNHÁZ
Add a Facebook-hoz

FORDÍTÓ

Körkérdésünk
Értékeld honlapomat
Összes válasz: 254

HONLAP FŐ MENŰJE


ÍRÁSAIM,GONDOLATAIM


SZÍNHÁZTÖRTÉNET


MINDEN AMI SZÍNHÁZ

JANUS EGYETEMI SZÍNHÁZ

http://pecsikult.hu/galleryimage/170441.jpg


A Janus Egyetemi Színház 1996-ban jött létre.

Pécsen korábban nagy hagyományai voltak az egyetemi színjátszásnak. Országos szakmai visszhangot keltett a Tanárképző Főiskola Nyitott Színpadának Örkény trilógiája a nyolcvanas években, a Pécsi Kisszínházban működő Egyetemi Színpad pedig nagy közönségsikerrel hozta létre a produkcióit a kilencvenes évek elején. De a ’90-es évek közepére az intézményi átszervezések és a költségvetési keretek csökkenése kiszorította az egyetemi színjátszást a város művészi - művelődési intézményiből.

Ezért Mikuli János és Tóth András Ernő kezdeményezte, (több egyetemi tisztségviselő és oktató támogatásával) hogy a (J)PTE fenntartásával jöjjön létre diákszínház.
A JESZ az első évadában már kialakult az a program, amely ma is alapjaiban határozza meg a a színház működését.

1. A Janus Egyetemi Színház saját bemutatói

2. Képzések, tréningek, táborok és az ezekhez kapcsolódó egyetemista előadások

3. Befogadó színházi előadások (a hazai alternatív és kísérleti színházak legjobb produkcióiból)

1997 őszén megnyílt az egyetem egyik épületének pincéjében a Janus Egyetemi Színház.

Az intenzív munka során kialakult és egyre képzettebbé vált az egyetemista színészgárda, de idősebb alternatív színészek és hivatásosok is tagjai a társulatnak. A JESZ a kezdetetektől fogva több rendezővel dolgozik. Talán ez tette lehetővé, hogy a társulat nyitott tudott maradni, többfajta színházi nyelven képes megszólalni, és munkája folyamatos.

A JESZ 1997-től jelen van a legfontosabb hazai alternatív fesztiválokon, produkciói több díjban részesültek. 1999-tõl pedig külföldi találkozókon képviselheti a hazai alternatív színjátszást.(Németország, Litvánia, Románia, Szerbia, Törökország) A Janus Egyetemi Színház 1999 óta rendszeresen megszervezi az Egyetemi Színházi Fesztivált.

2000 tavaszán a JESZ színháztermének födémje megrepedt, alkalmatlanná vált a színházi munka befogadására, ezért a Janus Egyetemi Színház 2000 és 2002 között a Pécsi Nemzeti Színházban dolgozott, itt mutatta be előadásait. 2003 február elején elkészült a JESZ új játszóhelye az egyetemen (Szántó Kovács János u. 1.), amit 2008-ban átalakítottak. Generációk váltották egymást, de a színház munkája folyamatosan magas szintű maradt. (2006-ban Az Egyetemi Kultúráért elnevezésű díjban részesült) kapcsolatai kiterjedtek, fesztiválja nemzetközivé vált.

2011-ben a 15 éves Janus Egyetemi Színház professzionális stúdiószínházi tereket vehet birtokba a Zsolnay Kulturális Negyedben.

/ Forrás: A Társulat hivatalos honlapja /


KONSZTANTYIN SZTANYISZLAVSZKIJ


Helyezkedj el a sógoroknál, mert az ausztriai munkalehetőségek sokkal jobban jövedelmeznek, mint szinte bármely más magyarországi munka.NETpark.hu linkkatalógus

eKereso katalógusIngyen hirdetés
Ingyenes hirdetés feladás.ALTERNATÍV SZÍNITANODACylex Silver Díj
 

 

   LINKCSERE PARTENEREIMLinkelo.net linkgyujtemeny
Meteora Linkgyujtemeny

Hasznosoldalak

Linkcsere.eu


Hahe.hu Online Tudakozo


HUN-WEB Magyar cimtar es kereso


WEBLAP katalogus

VIP Linkkatalogus

SEO KERESOBARAT LINKGYUJTEMENY

Ingyenweblapok.hu

NETpark.hu

LinkDr.hu

CegMAX cegkatalogus

ÉLETEM ÉS A BÖRTÖN


NE FELEDJÜK: ŐK IS SZÍNHÁZAK!


SZÍNHÁZI IRÁNYZATOK,STÍLUSOK


SZÍNHÁZI ÉS FILMES EMBEREK
NEVEZETES ALTERNATÍV ELŐADÁSOK
TRAGIKUS SORSÚ SZÍNÉSZEK
Barátaink:
 • Honlap létrehozása
 • Ingyenes online játékok
 • Az Ön Munkaasztala
 • Oktató videók
 • uCoz Rajongók Oldala


 • Statisztika

  Online összesen: 1
  Vendégek: 1
  Felhasználók: 0

  Belépés  Lap tetejére /


  Copyright MyCorp © 2024Szeretnék ingyenes honlapot a uCoz rendszerben