Színészképzés Másképp-Minden ami színház ! - Színházi Események, Verseim,Verset mondok,Politikai szatíra,Dráma,Vígjáték,pszichodráma,Színház ,Színházi Alapfogalmak,Színitanoda,Színitanodáról,Színházi emberek,Színház ,Sztanyiszlavszkij,Grotowski,Reformerek klubja,magyar színháztól,francia színháztól,norvég színháztól,dán színházig,amerikai színházig,sturm und drang,vásári komédiától,zenés dráma,lapozható változatban

SZÍNÉSZKÉPZÉS MÁSKÉPP! - HETEK CSOPORTJA
Add a Facebook-hoz

FORDÍTÓ

Körkérdésünk
Értékeld honlapomat
Összes válasz: 254

HONLAP FŐ MENŰJE


ÍRÁSAIM,GONDOLATAIM


SZÍNHÁZTÖRTÉNET


MINDEN AMI SZÍNHÁZ

HETEK CSOPORTJA
Független Színtársulat
A Hetek Csoportja 2006 óta sikerrel működik, mint klasszikus értékekkel bíró, és az újdonságokra nyitottan alkotó, független színtársulat.

A társulat két alapítója Melkvi Bea, aki jelenleg a Kassai Thália Színházban játszik, valamint Harsányi Attila, a Miskolci Nemzeti Színház tagja. A Csoport két másik tagja Borovics Tamás és Gömöri Krisztián, akik több előadásban is részt vállalnak, jelenleg a Szegedi Nemzeti Színház színészei.


A társulat tagjai előadásonként változó összetételben képviselik a Csoport küldetését. A Hetek Csoportja különböző előadásaiban játszanak még: Koncz Gábor (Kossuth-díjas színész, Érdemes-művész), Janik László, Horváth Gábor, Borsos Beáta, Pataki Ferenc, Szirbik Bernadett, Lukács Gábor és Horváth Lajos Ottó.


A társulat 2008 közepéig székhelyét tekintve Szegeden, azóta helyszíntől függetlenül ún. projekt társulatként működik. A társulat kiemelt menedzsment partnere a Salvador Cabaret Produkciós Iroda, valamint a Bakelit Multi Art Center. A Hetek Csoportja jelenlegi  repertoárja 6 színházi és 7 irodalmi előadásból áll, mely repertoárban a klasszikusoktól a kortársakig, egészen különböző és változatos stílusú és témájú darabokat, műveket találhatnak. Színházi előadásaik szerzői: Móricz Zsigmond, Slawomir Mrozek, Jean Cocteau, Fernando Arrabal, Alina Nelega, Juan Mayorga.


Míg
folyton megújuló irodalmi programjuk meghatározó költőink üzeneteiből táplálkozik (Ady Endre, Kassák Lajos, Szilágyi Domokos, Hervay Gizella, József Attila, Radnóti Miklós, Juhász Gyula).


A társulat igyekszik, olyan drámaírók műveit is a színpadra vinni, akiket kevésbé vagy egyáltalán nem láthatott a hazai közönség. Fernando Arrabal Tricikli című darabjának színházi bemutatója ősbemutatónak számított a magyar színházi életben. Ebben a páratlan előadásban egy jeltolmács is a színpadon van, akinek közreműködésével az alkotók a siketnéma közönségnek is teljes értékű színházi élményt kívánnak nyújtani. Ezt a lehetőséget a jövőben szeretnék a többi előadásukban is alkalmazni. Előadásaikat megfelelő igény esetén angol nyelvű felirattal is ellátnánk, hogy a magyarul nem beszélő közönséghez is eljuthassunk. A Csoport legutóbbi premierje egy ma meghatározó spanyol szerző, Juan Mayorga : Éjszakai állatok című drámája, amely nemcsak hazánkban, de Európa jelentős részén is világpremiernek számított.


A Hetek Csoportja támogatja továbbá a középfokú iskolák pedagógiai sikerének törekvéseit, az irodalom megismertetését és megszerettetését. Közel kilencven előadást játszottak eddig rendhagyó irodalomóra keretében. A Hetek Csoportja évek óta aktív részt vállal kulturális tendereken, és sikeres pályázatokat valósít meg mind hazai, mind európai uniós forrásokból.


Az EU által kezdeményezett Kulturális Párbeszéd Éve 2008 kapcsán sikeresen valósította meg a Kulturális Háromszög Projektet két szomszédos ország, Szerbia és Románia bevonásával, és azóta is részt vesz a nyaranta megrendezésre kerülő programban. Továbbá folyamatosan építi hazai és nemzetközi partnereinek körét.


A Bakelit Multi Art Center és a Salvador Cabaret, mint a Csoport partnere, hazai és nemzetközi workshoppokon való részvétele és szervezése során ezt a munkát támogatja . A Hetek Csoportja tevékenységéről és előadásairól bővebben tájékozódhat a társulat hivatalos weboldalán a www.hetekcsoportja.hu-n. Természetesen a társulat az ismert közösségi- és blog oldalakon is megtalálható.

/ Forrás: mobilitasihetbudapest.hu /
KONSZTANTYIN SZTANYISZLAVSZKIJ


Helyezkedj el a sógoroknál, mert az ausztriai munkalehetőségek sokkal jobban jövedelmeznek, mint szinte bármely más magyarországi munka.NETpark.hu linkkatalógus

eKereso katalógusIngyen hirdetés
Ingyenes hirdetés feladás.ALTERNATÍV SZÍNITANODACylex Silver Díj
 

 

   LINKCSERE PARTENEREIMLinkelo.net linkgyujtemeny
Meteora Linkgyujtemeny

Hasznosoldalak

Linkcsere.eu


Hahe.hu Online Tudakozo


HUN-WEB Magyar cimtar es kereso


WEBLAP katalogus

VIP Linkkatalogus

SEO KERESOBARAT LINKGYUJTEMENY

Ingyenweblapok.hu

NETpark.hu

LinkDr.hu

CegMAX cegkatalogus

ÉLETEM ÉS A BÖRTÖN


NE FELEDJÜK: ŐK IS SZÍNHÁZAK!


SZÍNHÁZI IRÁNYZATOK,STÍLUSOK


SZÍNHÁZI ÉS FILMES EMBEREK
NEVEZETES ALTERNATÍV ELŐADÁSOK
TRAGIKUS SORSÚ SZÍNÉSZEK
Barátaink:
 • Honlap létrehozása
 • Ingyenes online játékok
 • Az Ön Munkaasztala
 • Oktató videók
 • uCoz Rajongók Oldala


 • Statisztika

  Online összesen: 1
  Vendégek: 1
  Felhasználók: 0

  Belépés  Lap tetejére /


  Copyright MyCorp © 2024Szeretnék ingyenes honlapot a uCoz rendszerben