Színészképzés Másképp-Minden ami színház ! - Színházi Események, Verseim,Verset mondok,Politikai szatíra,Dráma,Vígjáték,pszichodráma,Színház ,Színházi Alapfogalmak,Színitanoda,Színitanodáról,Színházi emberek,Színház ,Sztanyiszlavszkij,Grotowski,Reformerek klubja,magyar színháztól,francia színháztól,norvég színháztól,dán színházig,amerikai színházig,sturm und drang,vásári komédiától,zenés dráma,lapozható változatban

SZÍNÉSZKÉPZÉS MÁSKÉPP! - HUSZTI PÉTER: KIK VAGYTOK, HÉ !
Add a Facebook-hoz

FORDÍTÓ

Körkérdésünk
Értékeld honlapomat
Összes válasz: 254

HONLAP FŐ MENŰJE


ÍRÁSAIM,GONDOLATAIM


SZÍNHÁZTÖRTÉNET


MINDEN AMI SZÍNHÁZ

HUSZTI PÉTER:


KIK VAGYTOK, HÉ !http://celebcenter.hu/wp-content/uploads/tdomf/6435/husztipeter1.jpg


"Othello, Jago, Kálvin János, Szervét Mihály. Abélard és Lear, Armado és Böffen Tóbi urak!
Kik vagytok? Kik vagytok, akiknek szavait mondom, koronáját hordom vagy bilincsét vonszolom, akikhez lelkemet töröm, akiknek bűneit magamra veszem, akik miatt istenítenek és pokolra kívánnak?"
A Kik vagytok, hé! gyűjteményes írásaiban többek között erre keresi a választ Huszti Péter. Többet, mást is kapunk. Egy emlékszőttest utazásairól; Peer Gynt jeges északi vidékétől a szovjet filmgyár hatalmas vaskapujáig, a kávéillatú Bécs forgatagától a színes riói őserdőig; mulatságos és torokszorító pillanatfelvételek készülő előadásokról, a mindig készülő színész szemével... Mert milyen nehéz is megragadni a pillanatot, amikor a szerep megelevenedik, amikor a leírt gondolatokból varázsütésre kimondott szó lesz, hogy aztán e szavak bűvköréből soha ne szabaduljon... És e mellé mindazt, amit hitről, barátságról, elhivatottságról, Shakespeare-ről, Ibsenről és Madáchról, volt diák barátokról és felejthetetlen játszótársakról, mentorokról és tanítványokról és a színház megfejthetetlen titkáról, a kulisszák és a rivalda közti álomvilágról gondol.

Részlet a kötetből: "Negyvenvalahány éven át, hacsak tehettem, esténként gyalog mentem a Madách Színházba. A Városmajorból az Erzsébet körútra, végig a Duna partján, át a Lánchídon, az Andrássy úton, a Liszt Ferenc téren, a Royal előtt, a Hársfa utcába. A bemutatókra, az előadásokra vittem magammal a szerepeimet. Szükségem volt ezekre a gyaloglásokra. A monoton, eseménytelen órára, hogy csöndet teremtsek magamban.Beszélgetni séták alatt nem szívesen álltam meg. Néha csodálkozva néztek utánam kollégáim, ismerőseim, különösen a pesti Brodway négyszögében. Beszélgetni előadások előtt sem a színházi büfében, sem másutt nem volt szokásom. Ezek a gyaloglások a darabhoz, az aznapi előadáshoz tartoztak. A Lánchídon Hamlet és Cyrano gyalogolt. Mentem a Moszkva téren az alkudozó feketemunkások között, ismertem a Széna téren a Nagymama Palacsintázójában hangoskodókat, sétáltam a Batthyány utcán, benéztem a pinceablakon az Angelika presszó kávézgatóira - néha ott láttam egy kis asztal körül Horváth Ádámot, Lukács Ervint és Seregi Lacit -, aztán át a Lánchídon, felismertem a hol egyik, hol másik lábukra sántító, rövid bottal avászkodó álerdélyi álkoldusokat, a Fórum cifra vendégeit, az Erzsébet tér sakkozóit, az Andrássy út virágosait és újságosait.

/ Forrás: book.hu /
KONSZTANTYIN SZTANYISZLAVSZKIJ


Helyezkedj el a sógoroknál, mert az ausztriai munkalehetőségek sokkal jobban jövedelmeznek, mint szinte bármely más magyarországi munka.NETpark.hu linkkatalógus

eKereso katalógusIngyen hirdetés
Ingyenes hirdetés feladás.ALTERNATÍV SZÍNITANODACylex Silver Díj
 

 

   LINKCSERE PARTENEREIMLinkelo.net linkgyujtemeny
Meteora Linkgyujtemeny

Hasznosoldalak

Linkcsere.eu


Hahe.hu Online Tudakozo


HUN-WEB Magyar cimtar es kereso


WEBLAP katalogus

VIP Linkkatalogus

SEO KERESOBARAT LINKGYUJTEMENY

Ingyenweblapok.hu

NETpark.hu

LinkDr.hu

CegMAX cegkatalogus

ÉLETEM ÉS A BÖRTÖN


NE FELEDJÜK: ŐK IS SZÍNHÁZAK!


SZÍNHÁZI IRÁNYZATOK,STÍLUSOK


SZÍNHÁZI ÉS FILMES EMBEREK
NEVEZETES ALTERNATÍV ELŐADÁSOK
TRAGIKUS SORSÚ SZÍNÉSZEK
Barátaink:
 • Honlap létrehozása
 • Ingyenes online játékok
 • Az Ön Munkaasztala
 • Oktató videók
 • uCoz Rajongók Oldala


 • Statisztika

  Online összesen: 1
  Vendégek: 1
  Felhasználók: 0

  Belépés  Lap tetejére /


  Copyright MyCorp © 2024Szeretnék ingyenes honlapot a uCoz rendszerben